• bez-gluten.com

Какво се случва с тялото ни, ако пием бира всяка вечер ?

Актуализирано: 14 Сеп 2020Пиенето на бира е любима награда след дълъг работен ден. Бирата е една от най-желаните ,нискоалкохолни напитки , консумирана от милиони хора по света всеки ден. Но какво може да последва от ежедневната консумация на бира ?


Както всяка алкохолна напитка , така и бирата има своите позитивни и негативни ефекти върху организма. Тя може да помогне за подобряването на даден проблем , да понижи риска от поява на дадено заболяване , но същевременно да увеличи рисковете за други здравословни проблеми. Нейната противоречива природа трябва да ни накара да преосмислим някои свои навици в употребата на алкохол и да се придържаме към максимална умереност.


Какво се случва в тялото , когато пиете бира всяка вечер ?


Може да намалите риска от сърдечносъдови заболявания

Тази новина може да ви зарадва и да ви накара да продължите с любимия си навик , да пиете по чаша бира всяка вечер. Изследователи от Бостън откриват, че около 20 % от мъжете и 16 % от жените,които пият бира всеки ден , имат по-малък риск да получат сърдечносъдови усложнения. Изследователите подчертават , че голямото количество концентриран алкохол има тъкмо обратния ефект върху сърдечно съдовата система , пише thelist.com


Пиенето на бира всяка вечер, може да ви направи по-склонни към рак

Според проучване от 2018 година , публикувано в Discover, редовната консумация на алкохол води до повишен риск от рак. Според Световната здравна организация, пиенето на алкохол може да се окаже рисков фактор за редица видове рак, включително на дебелото черво,черния дроб, ларинкса, фаринкса, устната кухина, гърдата.


Може да живеете по-дълго

Науката разглежда различни аспекти от влиянието на бирата върху човешкото тяло, както и на алкохола въобще. Ето защо влиянията им могат да са както положителни от определени страни, така и негативни от други. Друго изследване от 2016 година показва , че редовното пиене на малки количества бира всеки ден , би могло да повиши шанса ви да живеете по-дълго.


Същевременно може и да съкрати живота ви

Не всеки медицински специалист вярва , че бирата удължава живота. Някои са на обратното мнение. Изследване публикувано в Medical News Today показва, че хората , които пият бира ежедневно, са с повисок риск от преждевременна смърт , поради отключване на хронични заболявания , рак и сърдечносъдови инциденти.

Може да станете зависими от бирата

Любовта към бирата , като напитка , не означава задължително, че сте пристрастени. Но това не означава , че не може да сте зависими от любимата си чаша бира всяка вечер. Човек може да стане зависим от много неща , с които е свикнал в ежедневната си рутина. Съществува известна разлика между пристрастеност и зависимост,смята Джордж Куб, директор на Националният Институт по алкохолна зависимост и алкохолизъм в САЩ. Той споделя пред Men`s Health, че човек може да стане зависим от почти всяко вещество, което приема всеки ден . Зависимостта не е характерна само за бирата , алкохола като цяло и наркотиците. Тя може да се отнася до всичко, свързано с рутината и е по-скоро психологически проблем ,отколкото зависимост от самото вещество.Източник: actualno.com


#beer #drink #drinkingbeer #бира #каквосеслучвакогатопиембиравсекиден

239 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички